Charakterystyka flawonoidów i ich znaczenie jako antyoksydantów małocząsteczkowych

Aleksandra Tesmar , Dariusz Wyrzykowski , Dagmara Jacewicz , Joanna Pranczk , Lech Chmurzyński

Abstract

n/a
Autor Aleksandra Tesmar (WCh / KChOiN / PFZK)
Aleksandra Tesmar
- Pracownia Fizykochemii Związków Kompleksowych
, Dariusz Wyrzykowski (WCh / KChOiN / PFZK)
Dariusz Wyrzykowski
- Pracownia Fizykochemii Związków Kompleksowych
, Dagmara Jacewicz (WCh / KChOiN / PFZK)
Dagmara Jacewicz
- Pracownia Fizykochemii Związków Kompleksowych
, Joanna Pranczk (WCh / KChOiN / PFZK)
Joanna Pranczk
- Pracownia Fizykochemii Związków Kompleksowych
, Lech Chmurzyński (WCh / KChOiN / PFZK)
Lech Chmurzyński
- Pracownia Fizykochemii Związków Kompleksowych
Paginacja349-361
Objętość publikacji w arkuszach wydawniczych0.71
Książka Koroniak Henryk, Barciszewski Jan (red.): Na pograniczu chemii i biologii, vol. 32, 2014, Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza, ISBN 978-83-232-2802-8, 434 s.
Słowa kluczowe w języku polskimflawonoidy, katechiny, antocyjanidyny, polifenole, antyoksydanty, właściwości przeciwutleniające, reaktywne formy tlenu
Językpl polski
Punktacja (całkowita)5
PunktacjaPunktacja MNiSW = 5.0, 07-08-2019, MonographChapterAuthor
Liczba cytowań*
Cytuj
Udostępnij Udostępnij

Pobierz odnośnik do tego rekordu


* Podana liczba cytowań wynika z analizy informacji dostępnych w Internecie i jest zbliżona do wartości obliczanej przy pomocy systemu Publish or Perish.
Powrót
Potwierdzenie
Czy jesteś pewien?