Percepcja jakości i bezpieczeństwa żywnościowego w opinii klienta wewnętrznego sektora usług gastronomicznych

Ewa Malinowska

Abstract

In relation with the development of food services, the customer has a wide choice of food services units which fully satisfy his needs. When choosing a dining facility, the customer is guided by the quality of the meals offered. In order to maintain the quality and safety of food at the appropriate level, the employees of dining facilities should apply the principles of mandatory HACCP system. As a result of a survey conducted among 125 employees of dining facilities in Tri-City, it turns out that they are familiar with the basic principles of GMP, GHP, but not with the concept of CCP. According to their opinion the system slightly affects the improvement of quality of services offered and is too formal, requires the application of too much documentation.
Author Ewa Malinowska ZZJiŚ
Ewa Malinowska,,
- Quality and Environmental Management Unit
Other language title versionsThe perception of quality and food safety in the opinion of internal customer of the food services sector
Journal seriesMarketing i Rynek, ISSN 1231-7853
Issue year2016
Vol23
No7
Pages521-538
Publication size in sheets0.9
Keywords in Polishjakość, bezpieczeństwo żywności, klient wewnętrzny, usługi gastronomicznej
Keywords in Englishquality, food safety, internal client, catering services
Abstract in PolishW związku z rozwojem rynku usług gastronomicznych, konsument ma szerokie możliwości wyboru lokalu, który w pełni będzie zaspokajać jego potrzeby. Przy wyborze placówki gastronomicznej klient kieruje się jakością oferowanych posiłków. W celu utrzymania jakości i bezpieczeństwa żywności na odpowiednim poziomie pracownicy lokali gastronomicznych powinni stosować zasady obligatoryjnego systemu HACCP. W wyniku badań przeprowadzonych wśród 125 pracowników trójmiejskich lokali gastronomicznych okazuje się, że znają oni podstawowe zasady GMP i GHP, nie spotkali się z pojęciem CCP. Według ich opinii system nieznacznie wpływa na poprawę jakości i bezpieczeństwa oferowanych usług oraz jest zbyt sformalizowany.
URL http://www.pwe.com.pl/files/369135884/file/mir_7_2016_cd.pdf
Languagepl polski
Score (nominal)9
ScoreMinisterial score = 9.0, 13-12-2017, ArticleFromJournal
Ministerial score (2013-2016) = 9.0, 13-12-2017, ArticleFromJournal
Citation count*0
Additional fields
UwagiArtykuł na płycie CD
Cite
Share Share

Get link to the record
msginfo.png


* presented citation count is obtained through Internet information analysis and it is close to the number calculated by the Publish or Perish system.
Back