Postrzeganie cech przedsiębiorczych w gospodarkach o odmiennej konkurencyjności i na przykładzie młodych wchodzących na rynek pracy Polski i Ukrainy

Wojciech Bizon

Abstract

On the basis of the analysis of data collected in a survey conducted among Polish and Ukrainian students of business courses it has been shown how entrepreneurs and their qualities are perceived and evaluated in both countries. The results indicate that being an entrepreneur is evidently regarded positively in both countries, while in the evaluation of the features that good entrepreneurs should have (or have), the opinions are significantly different.
Author Wojciech Bizon KMakro
Wojciech Bizon,,
- Department of Macroeconomics
Other language title versionsPerception of entrepreneurial qualities in economies with different competitiveness. An example of the youth entering the labor market in Poland and Ukraine
Pages292-303
Publication size in sheets0.85
Book Grynia Alina (eds.): Czynniki ograniczające oraz poprawiające konkurencyjność nowych krajów członkowskich Unii Europejskiej, 2016, Wydział Ekonomiczno - Informatyczny w Wilnie : Uniwersytet w Białymstoku, ISBN 978-609-95472-7-5, 470 p.
Keywords in Englishlabor market, entrepreneurship, entrepreneur's qualities, entrepreneur perception, entrepreneurial education
Abstract in PolishNa przykładzie analizy danych zebranych od studentów kierunków biznesowych w Polsce i Ukrainie ukazano, w jaki sposób postrzegana jest w obu krajach postać przedsiębiorcy oraz jak oceniane są cechy, które przedsiębiorcy powinni posiadać. Z badań wynika, że fakt bycia przedsiębiorcą jest postrzegany wyraźnie pozytywnie w obu krajach, podczas gdy już w przypadku oceny cech, które dobrzy przedsiębiorcy powinni mieć (lub mają), zdania są wyraźnie odmienne.
URL http://www.uwb.lt/wp-content/uploads/2013/12/ksiazka2016.pdf
Languagepl polski
Score (nominal)5
ScoreMinisterial score = 5.0, 14-12-2017, BookChapterNotSeriesMainLanguages
Citation count*0
Cite
Share Share

Get link to the record
msginfo.png


* presented citation count is obtained through Internet information analysis and it is close to the number calculated by the Publish or Perish system.
Back