Effect of cadmium and glutathione on malic enzyme activity in brown shrimps (Crangon crangon) from the Gulf of Gdańsk.

Natalia Niedźwiecka , Adriana Mika , Anna Białk-Bielińska , Piotr Stepnowski , Edward Skorkowski

Abstract

n/a
Autor Natalia Niedźwiecka (WB / KEM)
Natalia Niedźwiecka
- Katedra Ewolucji Molekularnej
, Adriana Mika (WCh / KAŚ / PChZŚ)
Adriana Mika
- Pracownia Chemicznych Zagrożeń Środowiska
, Anna Białk-Bielińska (WCh / KAŚ / PChZŚ)
Anna Białk-Bielińska
- Pracownia Chemicznych Zagrożeń Środowiska
, Piotr Stepnowski (WCh / KAŚ / PChZŚ)
Piotr Stepnowski
- Pracownia Chemicznych Zagrożeń Środowiska
, Edward Skorkowski (WB / KEM)
Edward Skorkowski
- Katedra Ewolucji Molekularnej
Tytuł czasopisma/seriiOceanologia, ISSN 0078-3234, (A 20 pkt)
Rok wydania2011
Tom53
Nr3
Paginacja793-805
Słowa kluczowe w języku angielskimGulf of Gdańsk, shrimp, Crangon crangon, abdomen muscle, malic enzyme, cadmium, glutathione
Klasyfikacja ASJC1902 Atmospheric Science; 2212 Ocean Engineering; 1104 Aquatic Science; 1910 Oceanography
DOIDOI:10.5697/oc.53-3.793
URL http://www.iopan.gda.pl/oceanologia/533skork.pdf
Języken angielski
Punktacja (całkowita)20
Wskaźniki publikacji Cytowania Scopus = 3; Cytowania WoS = 3; Scopus SNIP (Source Normalised Impact per Paper): 2011 = 0.863; Impact Factor WoS: 2011 = 1.242 (2) - 2011=1.439 (5)
Liczba cytowań*4 (2019-10-21)
Cytuj
Udostępnij Udostępnij

Pobierz odnośnik do tego rekordu


* Podana liczba cytowań wynika z analizy informacji dostępnych w Internecie i jest zbliżona do wartości obliczanej przy pomocy systemu Publish or Perish.
Powrót