Distinct 3D architecture and dynamics of the human HtrA2(Omi) protease and its mutated variants

Artur Giełdoń , Dorota Żurawa-Janicka , Mirosław Jarząb , Tomasz Wenta , Przemysław Golik , Grzegorz Dubin , Barbara Lipińska , Jerzy Ciarkowski

Abstract

n/a
Autor Artur Giełdoń (WCh / KChT / PSP)
Artur Giełdoń
- Pracownia Symulacji Polimerów
, Dorota Żurawa-Janicka (WB / KBOiM)
Dorota Żurawa-Janicka
- Katedra Biochemii Ogólnej i Medycznej
, Mirosław Jarząb (WB / KBOiM)
Mirosław Jarząb
- Katedra Biochemii Ogólnej i Medycznej
, Tomasz Wenta (WB / KBOiM)
Tomasz Wenta
- Katedra Biochemii Ogólnej i Medycznej
, Przemysław Golik
Przemysław Golik
-
, Grzegorz Dubin
Grzegorz Dubin
-
, Barbara Lipińska (WB / KBOiM)
Barbara Lipińska
- Katedra Biochemii Ogólnej i Medycznej
, Jerzy Ciarkowski (WCh / KChT / PMM)
Jerzy Ciarkowski
- Pracownia Modelowania Molekularnego
Tytuł czasopisma/seriiPlos One, ISSN 1932-6203, (A 40 pkt)
Rok wydania2016
Tom11
Nr8
Paginacja1-19
Słowa kluczowe w języku angielskimHtrA2, high-temperature requirement A2 protease, molecular dynamics, crystal structure
Klasyfikacja ASJC1100 General Agricultural and Biological Sciences; 1300 General Biochemistry, Genetics and Molecular Biology; 2700 General Medicine
DOIDOI:10.1371/journal.pone.0161526
URL http://journals.plos.org/plosone/article/asset?id=10.1371/journal.pone.0161526.PDF
Języken angielski
LicencjaCzasopismo (tylko dla artykułów); opublikowana ostateczna; Uznanie Autorstwa (CC-BY); w dniu opublikowania
Punktacja (całkowita)40
PunktacjaPunktacja MNiSW = 35.0, 24-07-2019, ArticleFromJournal
Punktacja MNiSW (2013-2016) = 40.0, 24-07-2019, ArticleFromJournal
Wskaźniki publikacji Cytowania WoS = 3; Scopus SNIP (Source Normalised Impact per Paper): 2016 = 1.101; Impact Factor WoS: 2016 = 2.806 (2) - 2016=3.394 (5)
Liczba cytowań*
Cytuj
Udostępnij Udostępnij

Pobierz odnośnik do tego rekordu


* Podana liczba cytowań wynika z analizy informacji dostępnych w Internecie i jest zbliżona do wartości obliczanej przy pomocy systemu Publish or Perish.
Powrót
Potwierdzenie
Czy jesteś pewien?