Temperature-dependent structure-property modeling of viscosity for ionic liquids

Maciej Barycki , Anita Sosnowska , Agnieszka Gajewicz , Maciej Bobrowski , Dorota Wileńska , Piotr Skurski , Artur Giełdoń , Cezary Czaplewski , Stefanie Uhl , Edith Laux , Tony Journot , Laure Jeandupeux , Herbert Keppner , Tomasz Puzyn

Abstract

n/a
Autor Maciej Barycki (WCh / KChiRŚ / PChŚ)
Maciej Barycki
- Pracownia Chemometrii Środowiska
, Anita Sosnowska (WCh / KChiRŚ / PChŚ)
Anita Sosnowska
- Pracownia Chemometrii Środowiska
, Agnieszka Gajewicz (WCh / KChiRŚ / PChŚ)
Agnieszka Gajewicz
- Pracownia Chemometrii Środowiska
, Maciej Bobrowski - [Politechnika Gdanska]
Maciej Bobrowski
-
- Politechnika Gdanska
, Dorota Wileńska (WCh / KTŚ / PFotokatalizy)
Dorota Wileńska
- Pracownia Fotokatalizy
, Piotr Skurski (WCh / KChT / PChK)
Piotr Skurski
- Pracownia Chemii Kwantowej
, Artur Giełdoń (WCh / KChT / PSP)
Artur Giełdoń
- Pracownia Symulacji Polimerów
, Cezary Czaplewski (WCh / KChT / PSP)
Cezary Czaplewski
- Pracownia Symulacji Polimerów
, Stefanie Uhl - [HES-SO Arc]
Stefanie Uhl
-
-
, Edith Laux - [HES-SO Arc]
Edith Laux
-
-
et al.
Tytuł czasopisma/seriiFluid Phase Equilibria, ISSN 0378-3812, (A 30 pkt)
Rok wydania2016
Tom427
Paginacja9-17
Słowa kluczowe w języku angielskimionic liquid, viscosity, temperature, QSPR, experimental
Klasyfikacja ASJC1606 Physical and Theoretical Chemistry; 3100 General Physics and Astronomy; 1500 General Chemical Engineering
DOIDOI:10.1016/j.fluid.2016.06.043
URL http://dx.doi.org/10.1016/j.fluid.2016.06.043
Języken angielski
Punktacja (całkowita)30
Żródło punktacjijournalList
PunktacjaPunktacja MNiSW = 30.0, 06-12-2019, ArticleFromJournal
Punktacja MNiSW (2013-2016) = 30.0, 06-12-2019, ArticleFromJournal
Wskaźniki publikacji Cytowania WoS = 15; Cytowania Scopus = 16; Scopus SNIP (Source Normalised Impact per Paper): 2016 = 1.187; Impact Factor WoS: 2016 = 2.473 (2) - 2016=2.499 (5)
Liczba cytowań*17 (2019-11-05)
Cytuj
Udostępnij Udostępnij

Pobierz odnośnik do tego rekordu


* Podana liczba cytowań wynika z analizy informacji dostępnych w Internecie i jest zbliżona do wartości obliczanej przy pomocy systemu Publish or Perish.
Powrót
Potwierdzenie
Czy jesteś pewien?