Determinants of the re-occupation and size of Grey Heron Ardea cinerea breeding colonies in northern Poland

Brygida Manikowska-Ślepowrońska , Magdalena Lazarus , Katarzyna Żółkoś , Dariusz Jakubas

Abstract

n/a
Autor Brygida Manikowska-Ślepowrońska (WB / KEiZK)
Brygida Manikowska-Ślepowrońska
- Katedra Ekologii i Zoologii Kręgowców
, Magdalena Lazarus (WB / KTRiOP)
Magdalena Lazarus
- Katedra Taksonomii Roślin i Ochrony Przyrody
, Katarzyna Żółkoś (WB / SB)
Katarzyna Żółkoś
- Stacja Biologiczna
, Dariusz Jakubas (WB / KEiZK)
Dariusz Jakubas
- Katedra Ekologii i Zoologii Kręgowców
Tytuł czasopisma/seriiEcological Research, ISSN 0912-3814, (A 20 pkt)
Rok wydania2015
Tom30
Nr5
Paginacja879-888
Słowa kluczowe w języku angielskimcolony re-occupation, colony size, Grey Heron, hydrographic features, habitat features
Klasyfikacja ASJC1105 Ecology, Evolution, Behavior and Systematics
DOIDOI:10.1007/s11284-015-1288-9
URL http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs11284-015-1288-9
Języken angielski
LicencjaInny; licence.documentVersion.FINAL_PUBLISHED; Uznanie Autorstwa (CC-BY); w dniu opublikowania
Punktacja (całkowita)20
PunktacjaPunktacja MNiSW = 20.0, 24-07-2019, ArticleFromJournal
Punktacja MNiSW (2013-2016) = 20.0, 24-07-2019, ArticleFromJournal
Wskaźniki publikacji Scopus SNIP (Source Normalised Impact per Paper): 2015 = 0.801; Impact Factor WoS: 2015 = 1.338 (2) - 2015=1.707 (5)
Liczba cytowań*
Cytuj
Udostępnij Udostępnij

Pobierz odnośnik do tego rekordu


* Podana liczba cytowań wynika z analizy informacji dostępnych w Internecie i jest zbliżona do wartości obliczanej przy pomocy systemu Publish or Perish.
Powrót