Macro and trace elements in Common Chanterelle (Cantharellus cibarius) mushroom from the European background areas in Poland : composition, accumulation, dietary exposure and data review for species

Jerzy Falandysz , Małgorzata Drewnowska

Abstract

n/a
Autor Jerzy Falandysz (WCh / KChiRŚ / PChŚiE)
Jerzy Falandysz
- Pracownia Chemii Środowiska i Ekotoksykologii
, Małgorzata Drewnowska (WCh / KChiRŚ / PChŚiE)
Małgorzata Drewnowska
- Pracownia Chemii Środowiska i Ekotoksykologii
Tytuł czasopisma/seriiJournal of Environmental Science and Health Part B-Pesticides Food Contaminants and Agricultural Wastes, ISSN 0360-1234, (A 20 pkt)
Rok wydania2015
Tom50
Nr5
Paginacja374-387
Słowa kluczowe w języku angielskimaccumulation, Chanterelle, organic food, minerals
Klasyfikacja ASJC2310 Pollution; 2700 General Medicine; 1106 Food Science
DOIDOI:10.1080/03601234.2015.1000190
Języken angielski
Punktacja (całkowita)20
Żródło punktacjijournalList
PunktacjaPunktacja MNiSW = 20.0, 15-11-2019, ArticleFromJournal
Punktacja MNiSW (2013-2016) = 20.0, 15-11-2019, ArticleFromJournal
Wskaźniki publikacji Cytowania WoS = 19; Cytowania Scopus = 24; Scopus SNIP (Source Normalised Impact per Paper): 2015 = 0.767; Impact Factor WoS: 2015 = 1.247 (2) - 2015=1.302 (5)
Liczba cytowań*26 (2019-11-16)
Cytuj
Udostępnij Udostępnij

Pobierz odnośnik do tego rekordu


* Podana liczba cytowań wynika z analizy informacji dostępnych w Internecie i jest zbliżona do wartości obliczanej przy pomocy systemu Publish or Perish.
Powrót
Potwierdzenie
Czy jesteś pewien?