Chemical structure of the O-polysaccharides isolated from Cronobacter turicensis sequence type 5 strains 57, 564, and 566

Małgorzata Czerwicka , Kinga Marszewska , Stephen J. Forsythe , Anna Bychowska , Alicja Mazgajczyk , Halina Dziadziuszko , Karolina Ossowska , Piotr Stepnowski , Zbigniew Kaczyński

Abstract

n/a
Autor Małgorzata Czerwicka (WCh / KChB / PBS)
Małgorzata Czerwicka
- Pracownia Biochemii Strukturalnej
, Kinga Marszewska (WCh / KChB / PBS)
Kinga Marszewska
- Pracownia Biochemii Strukturalnej
, Stephen J. Forsythe - [Nottingham Trent University]
Stephen J. Forsythe
-
- Nottingham Trent University
, Anna Bychowska (WCh / KAŚ)
Anna Bychowska
- Katedra Analizy Środowiska
, Alicja Mazgajczyk (WCh / KAŚ)
Alicja Mazgajczyk
- Katedra Analizy Środowiska
, Halina Dziadziuszko - [Gdanski Uniwersytet Medyczny]
Halina Dziadziuszko
-
- Gdanski Uniwersytet Medyczny
, Karolina Ossowska (WCh / KChB / PBS)
Karolina Ossowska
- Pracownia Biochemii Strukturalnej
, Piotr Stepnowski (WCh / KAŚ / PChZŚ)
Piotr Stepnowski
- Pracownia Chemicznych Zagrożeń Środowiska
, Zbigniew Kaczyński (WCh / KChB / PBS)
Zbigniew Kaczyński
- Pracownia Biochemii Strukturalnej
Tytuł czasopisma/seriiCarbohydrate Research, ISSN 0008-6215, (A 25 pkt)
Rok wydania2013
Tom373
Paginacja89-92
Objętość publikacji w arkuszach wydawniczych0.5
Klasyfikacja ASJC1605 Organic Chemistry; 1303 Biochemistry; 2700 General Medicine; 1602 Analytical Chemistry
DOIDOI:10.1016/j.carres.2013.03.003
URL http://dx.doi.org/10.1016/j.carres.2013.03.003
Języken angielski
LicencjaCzasopismo (tylko dla artykułów); licence.documentVersion.FINAL_PUBLISHED; Inna otwarta licencja; po opublikowaniu
Punktacja (całkowita)25
PunktacjaPunktacja MNiSW = 25.0, 24-07-2019, ArticleFromJournal
Punktacja MNiSW (2013-2016) = 25.0, 24-07-2019, ArticleFromJournal
Wskaźniki publikacji Cytowania Scopus = 8; Cytowania WoS = 8; Scopus SNIP (Source Normalised Impact per Paper): 2014 = 0.856; Impact Factor WoS: 2013 = 1.966 (2) - 2013=2.148 (5)
Liczba cytowań*10 (2019-09-14)
Cytuj
Udostępnij Udostępnij

Pobierz odnośnik do tego rekordu


* Podana liczba cytowań wynika z analizy informacji dostępnych w Internecie i jest zbliżona do wartości obliczanej przy pomocy systemu Publish or Perish.
Powrót