Phytotoxicity and antioxidative enzymes of green microalga (Desmodesmus subspicatus) and duckweed (Lemna minor) exposed to herbicides MCPA, chloridazon and their mixtures

Joanna Bisewska , Emilia Sarnowska , Zbigniew Tukaj

Abstract

n/a
Autor Joanna Bisewska (WB / KFiBR)
Joanna Bisewska
- Katedra Fizjologii i Biotechnologii Roślin
, Emilia Sarnowska (WB / KFiBR)
Emilia Sarnowska
- Katedra Fizjologii i Biotechnologii Roślin
, Zbigniew Tukaj (WB / KFiBR)
Zbigniew Tukaj
- Katedra Fizjologii i Biotechnologii Roślin
Tytuł czasopisma/seriiJournal of Environmental Science and Health Part B-Pesticides Food Contaminants and Agricultural Wastes, ISSN 0360-1234, (A 20 pkt)
Rok wydania2012
Tom47
Nr8
Paginacja814-822
Słowa kluczowe w języku angielskimDesmodesmus subspicatus, Lemna minor, herbicides, MCPA, chloridazon, phytotoxiciy, interaction, antioxidative enzymes
Klasyfikacja ASJC2310 Pollution; 2700 General Medicine; 1106 Food Science
DOIDOI:10.1080/03601234.2012.676443
URL http://www.tandfonline.com/doi/pdf/10.1080/03601234.2012.676443
Języken angielski
Punktacja (całkowita)20
Wskaźniki publikacji Scopus SNIP (Source Normalised Impact per Paper): 2014 = 0.706; Impact Factor WoS: 2012 = 1.211 (2) - 2012=1.317 (5)
Liczba cytowań*
Cytuj
Udostępnij Udostępnij

Pobierz odnośnik do tego rekordu


* Podana liczba cytowań wynika z analizy informacji dostępnych w Internecie i jest zbliżona do wartości obliczanej przy pomocy systemu Publish or Perish.
Powrót