Cooking can decrease mercury contamination of a mushroom meal : Cantharellus cibarius and Amanita fulva

Jerzy Falandysz , Małgorzata Drewnowska

Abstract

n/a
Autor Jerzy Falandysz (WCh / KChiRŚ / PChŚiE)
Jerzy Falandysz
- Pracownia Chemii Środowiska i Ekotoksykologii
, Małgorzata Drewnowska (WCh / KChiRŚ / PChŚiE)
Małgorzata Drewnowska
- Pracownia Chemii Środowiska i Ekotoksykologii
Inne wersje tytułu
Tytuł czasopisma/seriiEnvironmental Science and Pollution Research, ISSN 0944-1344, (A 30 pkt)
Rok wydania2017
Tom24
Nr15
Paginacja13352-13357
Objętość publikacji w arkuszach wydawniczych0.5
Słowa kluczowe w języku angielskimhazard decrease, household treatment, mercury, mushrooms, pollution
Klasyfikacja ASJC2307 Health, Toxicology and Mutagenesis; 2310 Pollution; 2304 Environmental Chemistry; 2700 General Medicine
DOIDOI:10.1007/s11356-017-8933-5
URL https://link.springer.com/content/pdf/10.1007%2Fs11356-017-8933-5.pdf
Języken angielski
LicencjaInny; licence.documentVersion.FINAL_PUBLISHED; Uznanie Autorstwa (CC-BY); w dniu opublikowania
Punktacja (całkowita)30
PunktacjaPunktacja MNiSW = 30.0, 30-09-2019, ArticleFromJournal
Wskaźniki publikacji Cytowania WoS = 10; Scopus SNIP (Source Normalised Impact per Paper): 2016 = 1.048; Impact Factor WoS: 2017 = 2.8 (2) - 2017=2.989 (5)
Liczba cytowań*16 (2019-10-18)
Cytuj
Udostępnij Udostępnij

Pobierz odnośnik do tego rekordu


* Podana liczba cytowań wynika z analizy informacji dostępnych w Internecie i jest zbliżona do wartości obliczanej przy pomocy systemu Publish or Perish.
Powrót